Castingprocess 🎬

 
FÄr ofta frÄgan; hur ser egentligen en castingprocess ut? T.ex för en reklamfilm?
 
Svaren Àr mÄnga och skiljer sig Ät för varje jobb men hÀr ska ni fÄ följa en castingprocess som pÄgick i tre veckor nu i sommar för en stor reklamfilm för IKEA, Australien och Canada. Regissör: Adam Berg.
 
Den 21/7 fick jag ett sms frÄn en av Sveriges största castingbyrÄer, Stenmark. De undrar om jag Àr intresserad av att provfilma för en reklamfilm för IKEA.
Nu i coronatider mÄste man göra s.k selftapes och skicka in annars Àr det alltid provfilmning hos castingbyrÄn som gÀller.
 
 
Man mÄste sÄklart vara sÀker pÄ att man Àr ledig och tillgÀnglig de datum som Àr planerade samt att man mÄste godkÀnna rÀttigheter och arvoden. Och man fÄr absolut inte klippa sig efter provfilmning innan ev. inspelning.
 
Jag gjorde som jag blivit uppmanad, lÀt denna gÄngen mina döttrar hjÀlpa mig att filma en speciell scen i tre olika uttryck samt en presentationsvideo och jag bifogade nytagna bilder.

Detta skickades in via WeTransfer till castingbolaget.
 
 
Nedan ser du foton frÄn tvÄ av mina selftape-filmer.
 Sanna's film.
 
Lina's film.
 
 
Sedan fÄr man lÀgga det pÄ hyllan och bara hÄlla tummarna.
 
En vecka senare, den 28/7 fÄr jag ett sms dÀr de skriver att jag Àr en av favoriterna för IKEA!! : ) De vill Äterigen dubbelkolla att jag kan alla de datum som nÀmns och att jag godkÀnner arvodet. SÄklart jag gör: )
 
NÄgra dagar senare den 31/7 fÄr jag besked om att jag Àr pÄ en s.k shortlist och att regissören och producenten vill trÀffa mig pÄ en callback i Stockholm den 3/8. SpÀnnande!
 
Ytterligare nĂ„gra dagar gĂ„r, den 3/8 Ă€r det dags att trĂ€ffa regissör, producent och castare för callback. Vi ska ses pĂ„ James & Perra studio pĂ„ söder i Stockholm. Vid det hĂ€r laget vet jag ju redan att de ”gillar” mig frĂ„n det de sett pĂ„ selftapes av castarna, men det kan ju krascha med den bild de fĂ„r i verkliga livet. Lite pirrigt men lita pĂ„ dig sjĂ€lv och var naturlig, överspela inte.
 
Ny vÀntan. Mycket is i magen...
 
 
Onsdag den 5/8 fÄr jag ett nytt sms frÄn castingbolaget. Jag Àr en av STOR-favoriterna för IKEA!!
 
 
ReklambyrÄ, regissör m.fl ska presentera mig för kunden pÄ ett PPM-möte i e.m (PPM stÄr för Pre Production Meeting)
I det hÀr lÀget vet jag alltsÄ att alla sagt OK ang mig - nu gÀller det att kunden inte har nÄgra invÀndningar. Oftast litar de sÄklart pÄ den utvalda regissören och byrÄn men vad vet man...?
 
Ny vĂ€ntan. Ännu mer is i magen.
 
 
Samma kvÀll fÄr jag beskedet! Jag fick rollen!! Tjohoo Àr sÄÄ glad!
 
DÀr och dÄ slÀpper castingbyrÄn sin trÄd med mig och produktionsbolaget tar över.
 
Den 7/8 fÄr jag besked om fitting (kostymprovning) av SAD (Second Assistant Director) pÄ produktionsbolaget.
 
Detta ska ske nÀsta dag den 8/8 pÄ Selam Studio i Stockholm.
 Selam Fessahaye Àr en prisvinnande stylist, kostymör och modeskapare.
 
 Hon har bl.a klÀtt kronprinsessan Victoria inför Nobel 2019.
 
 
 Även BeyoncĂ© bĂ€r Selam; )
 
 
NÄvÀl, har varit dÀr tidigare inför en reklamfilmsinspelning sÄ jag vet lite hur det gÄr till.
Flera olika outfits provas, var och en fotas och skickas för godkÀnnande till alla involverade som mÄste ge ett OK innan du Àr godkÀnd.
Det var avsatt 25 min/person, det rÀckte inte pÄ lÄnga vÀgar. Jag var klar efter en och en halv timme. Andra var dÀr i tre timmar.
 
 
Det roliga Àr att pÄ inspelningen sÄ hade de Àndrat sig helt och vi fick helt andra klÀder igen. Jag gick frÄn byxor till klÀnning.
 
NÄvÀl, ombytta och klara stÄr vi sedan uppstÀllda pÄ rad för att kunderna ska ge sin slutgiltiga dom.
Kunden Àr alltsÄ IKEA Australien och Canada och de har rest till Stockholm bara för att vara med pÄ inspelningen (otroligt i dessa Coronatider)!
Hursomhelst, kunderna blev nöjda till slut 🙏
 
 
Min inspelningsdag var tisdag 11/8. Inspelningsplats Bögs GÄrd i Sollentuna.
 
 
Jag hade en FRAKTA pĂ„se ( ni vet, den dĂ€r blĂ„...) som ”polare” denna dag och den bar jag fram och tillbaka, fram och tillbaka. Den var till bredden fylld med grönt đŸ„Ź đŸ„’ đŸ„ŠÂ 
NÀr filmen Àr slÀppt sÄ kan jag lÀgga ut den: )
 
Ja sÄ hÀr kan det gÄ till. Just nu Àr jag inne i flera liknande processer och vÀntar tÄlmodigt pÄ besked.
 
Och ikvĂ€ll nĂ€r David kommer hem sĂ„ ska han fĂ„ hjĂ€lpa mig med ytterligare en selftape, nu i jultappning för en kĂ€nd chokladkartong som Ă„terkommer varje jul 🎅🎄
 
Inget Àr som vÀntans tider... Allt gott; ))Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0