VED đŸ”„ Burning loveđŸ”„

Jag Àlskar ved. Jag Àr galen i ved.
Och det finns ingenstans man kÀnner sig sÄ rik som i en vÀlfylld vedbod.
Och nu ska hĂ€r fyllas upp till bredden👍
 
 
 
 
Ved vÀrmer mÄnga gÄnger. NÀr man hugger i skogen. NÀr man kapar, klyver, hugger. NÀr man travar den och nÀr man bÀr in i huset och slutligen nÀr man eldar.

Jag Àlskar att stÄ i vedboden och klyva och stapla ved, kan hÄlla pÄ i timmar. 
Lyssnar pÄ musik, nÄgon sommarpratare eller sÄ behöver jag stÄ och nöta in repliker,
- bÀsta platsen; )

 
 
Den hÀr hösten tar vi tag i sju stora fina björkar som vinden tagit för grannen,
som har gett dem till oss. Tack🙏

Perfekt! Vi hÀmtar hem en om dagen.  David kapar upp den i kubbar som jag lyfter upp pÄ slÀpvagnen som sedan dras hem med fyrhjulingen frÄn skogen.
 
 

 
 
Sedan börjar mitt jobb i vedboden. Vedklyven Àr min bÀsta vÀn;
 
 
Vi  har delat upp vedboden i en röd och en grön/blÄ sida. 

👍Grön= Torr och redo att eldas.

Röd= Stopp, ligger pĂ„ tork.👎
 
Sedan vÀxlar man varje sÀsong dÄ den röda blivit grön och man tar in ny ved igen.


Jag var sjuk för ca 10 Är sedan. Sjukskriven i 1,5 Är, genomgick vÀldigt tuffa behandlingar som bl.a gjorde att jag tappade allt hÄr.
Jag var i Ruda hela tiden och sökte tröst i vedboden, klöv och staplade och grĂ€t...😱
Tiden gick och det var sĂ„ skönt att den ”sjuka” ved jag staplat denna mörka tid i mitt liv sakta men sĂ€kert eldas upp och försvinna samtidigt som sjukdomen  försvann. 
Det betydde massor - bÀsta terapin att fÄ se den hemska tunga vedhögen sakta men sÀkert gÄ upp i rök och försvinna för gott...
 
 

Det finns en bok jag kan rekommendera, den heter just ”VED”. HĂ€r finns svaren pĂ„ allt du nĂ„gonsin undrat över i detta glödheta Ă€mne; )

 

Finns det nĂ„got hĂ€rligare Ă€n att fĂ„ njuta av en skön brasa? Vare sig det Ă€r öppen spis, kakelugn, vedspis eller varför inte ute i det fria? Sprakandet, doften eller att bara sitta och titta. Att fĂ„ se lĂ„gorna dansa framför ögonen- magi đŸ”„
 
Allt gott;
/ Sovi 
 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0