Vintervila 🍋

Nu har alla vÀxter som inte tÄl vinterkylan fÄtt flytta in i vÀrmen sedan en tid tillbaka.

 
CitrustrÀden fÄr bo inomhus i glasverandan. Ljust och bra men egentligen för varmt dÄ de enligt expertis trivs bÀst ljust och svalt (10-12 grader).
Det har ÀndÄ funkat bra 
hittills genom Ären trots att det Àr 21 grader, de behÄller sina löv pÄ vintern, slÀpper bara nÄgra enstaka dÄ och dÄ.
Sedan vĂ€xer de sĂ„ de knakar nĂ€r man tar ut dem igen pĂ„ vĂ„ren 🍊🍋
 
 

Det gÀller alla utom grapefrukttrÀdet som varje Är slÀpper vartenda löv pÄ vintern, ser mer Àn död ut: (

Men den blommar upp sÄ snart den kommer ut igen pÄ vÄren.

Nu stortrivs den och blommar för fullt - i november; )  Doftar helt underbart!

 

 

Min favoritblomma - Afrikas blÄ lilja fÄr ocksÄ vintervila... 

 
De fÄr bo ute i boden dÀr de fÄr mycket ljus och en temperatur pÄ ca 5 grader. Jag har tÀckt krukorna med halm och löv.
De har vuxit massor sen jag fick dem av syrran för ca fem Är sedan sÄ det verkar vara en helt ok plats att övervintra pÄ.

HÀr stÄr Àven dahlior kvar i sin kruka, hoppas det ska funka. Orkade inte börja ta upp lökarna, lite lat...  

 

LILJOR

 
Mina Àlskade fina Liljor övervintrar hÀr. Det har de gjort varje Är och de trivs bra dÀr under halm och lövtÀcket för varje sommar blommar de om igen sÄ hÀr fint...  Jag gör ingenting annat Àn jordförbÀttrar med hÀst/ko-gödsel pÄ vÄren.
 
 
 
ISKONVALJER?
 
 
Har ocksÄ nÄgra kul experiment pÄ gÄng tex sÄ ska jag försöka fÄ iskonvaljer till jul! 

 
Vi har massor av liljekonvaljer pÄ tomten.
I vÄras grÀvde jag upp med rot och hade dem lÀnge i en kruka inomhus. JÀttefint och vilken doft!!  
NÀr de vissnat ner tog jag rötterna i  en lÄg kruka och stÀllde dem i vÄr reservkyl ute i boden. DÀr fick de vara Ànda fram till nu. Meningen Àr att man lurar dem att tro att det Àr vinter och förhoppningen Àr att de nu ska tro att det Àr vÄr och börja vÀxa sÄ det knakar och blomma till jul; )  VÀrme, ljus och nÀring Àr det som gÀller nu.



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0