Välkomna till G:a Ruda Gård

Hej igen,

Idag är ni välkomna till G:a Ruda Gård; )

 
Vill ni se insidan och läsa lite mer så klicka här...
 

Huset byggdes 1854 av ”Rudakungen” (lång historia som jag berättar mer om längre fram)  Men kort kan nämnas, hans barnbarns make (Wicander) valde att byta bort denna gård mot en korkfabrik  i Stockholm (!)  Korkat, eller hur ...!?
Detta byte kom sedan att bli grunden till mycket framgång bl.a Harpsund, stadsministerns rekreationsbostad. Men hans fru förlät honom aldrig..

 

Jag är uppvuxen i Kantorsbostaden vid Skedevi kyrka som ligger i närheten. Har bott i Stockholm sedan tidigt 80-tal men har alltid haft någon form av sommarboende vid sjön Tisnaren. När barnen var små hyrde vi en del av Skedevi gamla nedlagda skola i ca 10 år. Då bodde vi hela familjen, alla fem, i en stor slöjdsal på somrarna; ) Allt går, det var urmysigt.  Barnens kusiner bodde permanent i huset strax intill så det var ett härligt Bullerbyliv där man åt när man var hungrig och sov när man var trött. Däremellan lekte man röda vita rosen och använde sig av hela bybacken, det kunde ta timmar att hitta varandra.

Vi köpte G:a Ruda Gård 2011 och kommer aldrig mer att flytta, nu har vi hittat hem. Byter inte bort det mot alla korkfabriker i hela världen; )
 
 
 

 
 

Och nu väntar vi på att vallmon ska slå ut! Hur underbart med vallmo?

 
Nu blir det Stockholm några dagar, ombyte förnöjer; )
Fast jag längtar alltid tillbaka redan när jag satt mig i bilen..

 

 

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0