Kräftkok 🦞

Idag kokas det kräftor på Ruda. 10 kilo har vi själva fiskat upp i veckan 😅
 

Vi har fiskat under flera dagar nu, vittjat varje morgon och kväll. Sedan har kräftorna legat i en sump tills det blev dags för kokning.
 
 
 Vårt kräftbete skiljer sig lite från det vanliga. Vi kör med falukorv: ))
Någon tipsade oss för länge sedan om detta knäppa förslag, vi testade och efter det har vi slutat kladda med fiskrens, detta är kanonbra! 🦞🦞🦞
 
 
 Hugo gillar att hjälpa till med fisket🦞 Stora fina kräftor fick vi 😊
 
 
 De försöker såklart att rymma, det hade jag också gjort...🤭
 
 
 
 
 
Ca 10 kg kräftor kokas idag., ca 200 stycken.
 
Vårt bästa recept kommer här:
15 l vatten 1 1/2 flaska öl, porter.
15 sockerbitar
600,g grovt salt
3 stora knippor m krondill
 
Skölj kräftorna i kallt vatten.
Koka upp vatten, öl, socker­bitar, salt och krondill. Koka lagen i 5 minuter. Lägg i ca 30 kräftor i taget i det kraftigt kokande vattnet (vi har 20- liter kastrull) Lägg på locket snabbt. När det kokar igen låt så kräftorna koka i 5 minuter. Ta upp kräftorna med hålslev. Låt lagen koka upp och lägg sedan i nya kräftor.
När lagen kokar, låt dem koka i 5 minuter. Tillsätt sedan resten av krondillen och slå ihop alla kräftor med lagen och kyl ner.
Låt stå kyl minst ett dygn.
 
Finfina klor 😋 Mums 🦞🥳



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0